Blog‎ > ‎

Enduro leviää pohjoiseen

lähettänyt Jukka Puurunen 4.3.2013 klo 7.58   [ 5.3.2013 klo 2.17 päivitetty ]
Ahh, enduro. Toki pitkin pohjoisen jänkiä on nähty enduropyörien leviävän, vaan nyt puhutaan koko lajista. Tämä siunattu laji on viimein lyömässä läpi myös Pohjois-Suomessa. Suomalaiset kuljettajat ovat pitkään olleet maailman huipulla, vaan toistaiseksi enduro-toiminta on keskittynyt etupäässä Jyväskylän eteläpuolelle. Tänä vuonna voitaneen turvallisesti sanoa, että laji on heilahtanut satoja kilometrejä pohjoiseen, kun sekä Oulussa, Kemi-Torniossa että Rovaniemellä on saatu liikkeelle ohjattua endurotoimintaa.

Tuorein esimerkki tästä koettiin viikonloppuna, kun 2011 ja 2012 Päijänneajon voittanut Oskari Kantonen kävi Rovaniemellä pitämässä kahden päivän leirin pohjoisen pojille. Mukana. oli väkeä Oulu-Rovaniemi akselilta. Samalla vihittiin käyttöön ROMK:n pähkäuusi Oskarin lenkki - Lumispoori vailla vertaa! Runsas lumimäärä ja innokas spoorinkierto porukka yhdessä ovat saaneet aikaan erinomaisen spoorin selkeällä uralla ja hyvillä jalkaurilla.

Kahteen päivään mahtui paljon tekniikkaharjoittelua. Pattisuoraa, kurvia, mäkeä, jarrun käyttöä...
Paljon ehdittiin myös puhua alustan säädöistä, treenaamisesta, ajotekniikasta yms. Tähtivalmentaja antoi henkilökohtaista palautetta, jonka turvin saimme yrittää parantaa suorituksiamme, ja kyllähän ne paranivat viikonlopun aikana kaikilla! Pohjoisesta tuulee taas kylmää, nimittäin nopeimpien perässä piti Kantosenkin painaa palautekierroksella jo ihan tosissaan ettei jäänyt kauas taakse! Aika monta lumienkeliäkin nähtiin viikonlopun aikana, mutta ne laskettiin henkilökohtaisen kehityksen piikkiin. 

Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä, yhteisiä kapinoita, seuran omia treenejä ja tietysti myös kisamatkoja. Porukkaa kaivataan mukaan tutustumaan ja rakastumaan enduroon, eli endurovastaavaan rohkeasti yhteyksiä ja mukaan porukkaan! 

Oskarin kommetteja:
"Rovaniemen enduropuistossa on mahtavat puitteet ajamiselle. 4km pitkä spoori oli mukavan nopeaa ja suoraviivaista ajettavaa, sopivan haastava mutta harrastajillekin kierrettävissä. Leirillä oli mahtava fillis ja koko porukka oli täysillä mukana. Kiitokset hienoista järjestelyistä mukavasta viikonlopusta leiriporukalle!"

Kooste leiriltä